Křesla, postele, sedací soupravy, noční stolky, botníky

Trend: Designová písmena v interiéru

Napsal Mojmír Stellman. Posted in Interiérové doplňky.

3D písmena a číslice již nejsou jen záležitostí dětských pokojů, ale postupně se stávají součástí designových prvků umístěných po celém bytě. Na trhu tak můžeme najít jak nepřeberné množství doplňků, tak spoustu funkčních kusů nábytku jako jsou židle či stolky. Načerpejte trochu inspirace a objevte jejich kouzlo.

Nejčastější variantou využití písmen v domácnosti jsou volně postavené 3d verze, většinou s využitím prvních písmen jmen rodiny či nejrůzněji poskládaná slova a krátké věty.

Písmena a znaky se ale objevují i jinde, ať už se jedná o povlečení, nádobí či, jak již bylo zmíněno, funkční kusy nábytku. Co říkáte například na písmenkovou knihovnu?

A pokud máte alespoň trochu šikovné ruce, můžete si takové dekorativní písmeno vytvořit i sami doma. Podívejte se, jak na to. Návod je vypůjčen z webu Clara in style

Co budete potřebovat?

  • karton
  • papír
  • pravítko
  • tužku
  • nůžky
  • tavící pistoli nebo pevné lepidlo, běžné lepidlo by na karton nemuselo stačit

1. Jako první si požadované písmeno vytiskneme na běžný papír. Záleží na nás, jakou velikost zvolíme. Měli bychom ale mít na paměti, že čím větší bude, tím jednodušší pak bude tvorba jeho 3d verze. Takto vytvořenou šablonu si dvakrát překreslíme na karton a vystřihneme.

2. Následně si z měkkého papíru vystřihneme pruh tak široký, jak bychom chtěli široké písmeno. Je důležité k této šířce připočítat ještě zhruba 1 - 2 centimetry potřebné na spojení stran.

3. Témeř posledním, ale také nejsložitějším krokem je postupné přichycení spojovacího pruhu k přední a následně zadní straně písmene, viz foto.

4. Na závěr si vše dozdobíme jak potřebujeme. Lze použít barvy, třpytky, kamínky nebo můžeme vše nechat jednoduché a jednobarevné. Vše záleží jen na osobním vkusu a preferencích.